Tilaus- ja sopimusehdot

Toimitusehdot

Tilaaja

Grancon Oy:n verkkosivut sekä verkkokauppa on suunnattu yrityksille tai niihin rinnastettaviin organisaatioihin (Esimerkiksi kunnat, kaupungit, seurakunnat ja urheiluseurat)

Tilaus ja sopimuksen syntyminen

Lähettämällä tilauksen asiakas solmii Grancon Oy:n kanssa sopimuksen ja sitoutuu kulloinkin voimassa oleviin Grancon Oy:n sopimusehtoihin. Mikäli asiakkaan ilmoittama toimitusosoite poikkeaa hänen omasta osoitteestaan, sopimus on kuitenkin solmittu asiakkaan kanssa. Mikäli asiakas on tehnyt tilauksen kolmannen osapuolen nimissä, sopimus syntyy kolmannen osapuolen kanssa vain siinä tapauksessa, että asiakas on toimittanut Grancon Oy:lle valtakirjan ja Grancon Oy on nimenomaisesti vahvistanut hyväksyvänsä sopimuksen kolmannen osapuolen kanssa. Kaikissa muissa tapauksissa asiakkaan omasta osoitteesta poikkeava toimitusosoite on vailla oikeudellista merkitystä sopimuksen syntymisen osalta. Grancon Oy:llä on oikeus kieltäytyä hyväksymästä tilauksia ja myös purkaa jo tehtyjä sopimuksia, jos aineiston sisältö on pornografista, rasistista tai muutoin lain vastaista.

Asiakas voi lähettää tilauksen joko verkkokaupan tai sähköpostin kautta. Tilaus syntyy, kun asiakas hyväksyy tarjouksen kirjallisesti tai sähköpostitse. Tarjous on voimassa välimyyntivarauksin. Pyydämme tarkistamaan tilausvahvistuksen sekä mahdollisen vedoksen sisällön. Mikäli tilausvahvistuksessa tai vedoksessa on korjattavaa, pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme. Tarkasta aina, että saapuneen paketin sisältö täsmää tilausvahvistuksen tietojen kanssa. Toimitettu tavara on Grancon Oy:n omaisuutta, kunnes tavara on kokonaan maksettu. Hinnat on ilmoitettu ilman arvonlisäveroa ja toimituskuluja.

Yhteydenpito asiakkaan kanssa

Asiakkaalla on vastuu ilmoittaa tilauksen yhteydessä toimiva sähköpostiosoite, jonka välityksellä asiakas on tavoitettavissa ja varmistaa, että roskapostisuodatin ei estä myyjältä tai myyjän laskutuksesta saapuvien sähköpostien vastaanottamista. Asiakkaan ilmoittama sähköpostiosoite on voimassa myös mahdollisia asiakkaan tulevia tilauksia varten, ellei sitä toiseksi muuteta. Myyjä on valtuutettu lähettämään viestejä myös muilla tavoilla kuin sähköpostitse. Asiakas ei kuitenkaan voi vaatia viestejä hänelle lähetettäväksi puhelimitse, kirjeitse tai muilla vaihtoehtoisilla tavoilla. Asiakas ei voi vedota tietämättömyyteen mikäli hän ei saa myyjän tai laskutuksen lähettämiä sähköpostiviestejä johtuen virheellisesti ilmoitetusta sähköpostiosoitteesta tai muista myyjästä riippumattomista asioista.

Painoaineiston laatuvaatimukset

Painoaineisto tulee lähettää vektoroituna tai bittikarttamuodossa. Fontit tulee olla konvertoituina tai asiakkaan tulee lähettää fontti. Tiedostomuodot tulee olla PDF, AI, SVG tai EPS-tiedostoina parhaan lopputuloksen takaamiseksi. Värit tulee ilmoittaa PMS- tai CMYK -värikoodeina.

Reklamaatio

Reklamointiaika on 7 päivää toimituksesta. Myyjä on vapaa kaikesta vastuusta, jos ei voi täyttää toimitusvelvollisuuttaan itsestään riippumattomasta syystä, kuten sodan, lakon, sulun, liikekannallepanon, tulipalon, tapaturman, kuljetusvaikeuksien tai muun ylivoimaisen esteen takia, taikka sen johdosta, että tehdas tai tavarantoimittaja ei ole täyttänyt toimitusvelvollisuuttaan. Reklamaatioita, jotka perustuvat siihen, että asiakas ei ole huomioinut painotietojen laatuvaatimuksia, ei voida esittää. Tämä pätee erityisesti bittikarttagrafiikasta perustuviin painatuksiin, joissa tarkkuus ei ole riittävä. Vähäisiä väripoikkeamia tai väripoikkeamia edellisistä tilauksista ei lueta virheeksi.

Peruuttamisoikeus

Grancon Oy myy pääsääntöisesti painotuotteita, joita valmistetaan asiakkaalle tämän antamien tietojen ja aineistojen mukaisesti. Kyse ei siis ole kuluttajansuojalain tarkoittamasta peruutettavissa olevasta etä- tai muusta kaupasta. Lakisääteistä oikeutta peruuttaa Grancon Oy:n kanssa tehtyä kauppaa ei ole.

Vaaranvastuu

Tavaran katsotaan kaikissa kaupoissa luovutetuksi, kun ostaja, hänen edustajansa taikka ostajan rahdinkuljettaja on ottanut sen hallintaansa. Vaaranvastuu siirtyy ostajalle, kun tavara on luovutettu kuljetusta suorittavalle taholle.

Korvausvastuu

Myyjä vastaa ainoastaan törkeään huolimattomuuteen tai tahallisuuteen perustuvista vahingoista. Muissa tapauksissa myyjä ei vastaa muista kuin itse tuotteeseen kohdistuvista vahingoista, erityisesti ei menetetystä voitosta tai muista asiakkaalle aiheutuneista vahingoista. Tuottamuksellisesta tai tahallisesta henkilövahingosta myyjä vastaa lain pakottavien määräysten mukaisesti. Samoilta osin kuin myyjältä korvausvastuu on suljettu pois myös sen työntekijöiltä, edustajilta, alihankkijoilta sekä muilta apulaisilta.

Tekijänoikeus

Grancon Oy valmistaa tai valmistuttaa tuotteet asiakkaan antamien tietojen mukaisesti, eikä itse vaikuta niiden sisältöön. Asiakas takaa, että hänellä on kaikki oikeudet tietojen, tekstien, logojen ja kuvien hyödyntämiseen, edelleenluovuttamiseen ja julkaisemiseen. Asiakas vastaa yksin siitä, ettei kolmansien osapuolten oikeuksia rikota eivätkä painotuotteet eikä painettava aineisto ole vastoin voimassa olevaa lainsäädäntöä. Asiakas vapauttaa Grancon Oy:n vastuusta, mikäli kolmannet osapuolet esittävät tälle oikeuksien ja erityisesti tekijänoikeuden loukkaamisesta seuraavia vaatimuksia.

Näytekäyttö

Grancon Oy saa käyttää valmistettuja tai painettuja tuotteita näytteinä showroomissa, kotisivuilla tai muilla hallinnoimillaan sivustoilla esimerkkinä tuotteiden ominaisuuksista ja merkintätavoista asiakkaitaan varten. Jos asiakas haluaa kieltää tuotteen käytön referenssinä, hänen täytyy olla yhteydessä asiakaspalveluumme grancon@grancon.fi-r.seravo.com. Asiakas ei ole oikeutettu korvaukseen tuotteesta, joka on ollut näytteenä showroomissa, kotisivuilla tai muilla Grancon Oy:n hallinnoimilla sivustoilla merkintätavoista tai muista ominaisuuksista.

Verkkokaupan hinnat ja toimitusehdot

Kaikki verkkokaupan puolella ilmoitetut hinnat ovat euroissa (alv. 0 %) Verkkosivujen puolella on yleisesti ilmoitettu alkaen hinta suuremmalle kappalemäärälle. Tarkat tarjoushinnat tuotteita annamme tarjouspyyntöä vastaan. Tilauksiin lisätään aina voimassa oleva arvonlisävero 24 % tai makeisissa 14 %. Tuotteet ovat vapaasti myyjän varastossa. Tuotteet lähetetään normaalisti joko postin tai DHL:n kuljetuksella ellei toisin sovita. Hintoihin lisätään toimituskulut postin tai DHL:n hinnaston mukaisesti. Toimitusalueemme kattaa koko Suomen. Mikäli haluatte toimituksen ulkomaille tai Ahvenanmaalle, olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme grancon@grancon.fi-r.seravo.com . Grancon Oy pidättää oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin. Tuotannollisista syistä johtuen, varaamme oikeuden toimittaa + – 5 % alkuperäisen tilauksen määrästä. Toteutunut kappalemäärä laskutetaan. Ilmoitetut toimitusajat ovat aina tavoitteellisia. Toimitusaika on tuotteesta sekä merkkaustavasta riippuen muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen. Keskimääräinen toimitusaika on n. 1-3 viikkoa.

Sovellettava laki sekä oikeuspaikka

Ylläoleviin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Osapuolten erimielisyydet pyritään ratkaisemaan neuvottelemalla. Mikäli asiassa ei päästä kumpaakaan osapuolta miellyttävään sovinnolliseen ratkaisuun, erimielisyydet ratkaistaan Pohjois-Savon tai myyjän sen hetkisen paikkakunnan lähimmässä käräjäoikeudessa.

Myyjä:

Grancon Oy

Hakalahdentie 17

70460 Kuopio

y-2793672-2

Puh. 045 111 9393

grancon@grancon.fi-r.seravo.com

 

Maksuehdot

Checkout on sinulle turvallinen maksutapa. Meillä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa. Palvelu on Checkout Finland Oy:n (y-tunnus 2196606-6) ylläpitämä, ja Checkout Finland Oy on osa OP Ryhmää.

Checkout-maksunvälityspalvelu välittää maksusi kauppiaalle. Jos tiliotteellasi tai luottokorttilaskullasi näkyy Checkout Finland Oy, olemme välittäneet maksusi.

Verkkokauppa toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä tuotteiden toimittajana asiakkaalle. Verkkokauppa huolehtii kauppaan liittyvistä lakisääteisistä sekä itse määrittelemistään muista velvoitteista. Jos haluat reklamoida tai palauttaa tuotteen, sinun kannattaa olla yhteydessä suoraan verkkokauppaan, josta tuote on tilattu.

Pankkimaksut

Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Voit maksaa Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP-pankin, Säästöpankin, S-pankin ja Ålandsbankenin maksupainikkeilla. Tiliotteellasi maksunsaajana näkyy Checkout Finland Oy, me välitämme maksusi verkkokauppiaalle. Verkkokaupasta sinut ohjataan suoraan omaan pankkiisi suorittamaan maksu turvallisesti.

Maksutoimeksiantopalvelua käyttäessäsi sinua sitoo seuraavat ehdot: Maksutoimeksiantopalvelun ehdot (In English)

Luottokorttimaksut

Voit maksaa verkkokaupassa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard-, Debit MasterCard – ja American Express -korteilla. Verkkokaupassa ovat käytössä kansainväliset Verified by Visa -, MasterCard SecureCode – ja American Express SafeKey -todentamispalvelut. Checkout näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää asiakkaan maksaman maksukorttimaksun suoraan kauppiaalle. Korttimaksaminen tapahtuu turvallisesti suojatulla maksulomakkeella, eikä maksukortin tietoja tallenneta verkkokaupan järjestelmiin.

Mobiilimaksutavat

Mobiilimaksutavat Pivo, MobilePay ja Siirto ovat sovelluksessa toimivia palveluita, joilla voi maksaa verkko-ostoksia tilisiirtona tililtään tai korttimaksuna kortiltaan hyväksymällä maksun kyseisessä sovelluksessa. Pivolla onnistuvat lisäksi Siirto-maksut, jolloin maksun voi hyväksyä missä tahansa Siirtoa tukevassa sovelluksessa. Apple Pay on Apple-laitteessa toimiva palvelu, jolla voi maksaa ostoksia laitteeseen liitetyltä maksukortilta.

Pivo
Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla.

MobilePay
Maksuehdot ovat tarjolla MobilePayn sivuilla.

 Siirto
Siirto-maksuihin sovellettavat ehdot:

Apple Pay
Käyttöehdot ovat tarjolla Applen sivuilla.

 

Lasku- ja osamaksupalvelut

Lasku- ja osamaksupalveluita Checkoutin kautta tarjoavat OP, Collector, Jousto ja AfterPay. Collector tarjoaa lasku- ja osamaksuvaihtoehdon myös yritysasiakkaille.

Luethan vielä rahoitusyhtiökohtaiset tarkemmat ehdot, jotka näet hyväksyessäsi maksun. Kun hyväksyt maksun, hyväksyt samalla rahoitusyhtiön ehdot.

Collector
Jousto
OP Osta laskulla
OP Lasku
AfterPay